Football Talk

Λαμία - Ολυμπιακός 1-0: Ποδαρικό με το... αριστερό, με μοιραίο Φορτούνη και ήρωα Πασχαλάκη! (video)

Λαμία - Ολυμπιακός 1-0: Ποδαρικό με το... αριστερό, με μοιραίο Φορτούνη και ήρωα Πασχαλάκη! (video)
Τεράστια νίκη για τη Λαμία επί του Ολυμπιακού (03/01, 1-0) έδωσε τέλος σε αήττητο σερί των «ερυθρολεύκων», επί 5,5 χρόνια! Μεγάλη εμφάνιση από τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη, έχασε πέναλτι στο 49' ο Κώστας Φορτούνης! Προβληματισμός για Μπιέλ, που αποχώρησε με λυγμούς.

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε το 2024 για τον Ολυμπιακό, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν με 1-0 από την Λαμία εκτός έδρας, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League!

Οι Πειραιώτες που ήταν αήττητοι για πέντε χρόνια και τρεις μήνες στην επαρχία, για 43 ματς συνολικά από τον Οκτώβριο του 2018, «στραβοπάτησαν» για δεύτερη διαδοχική αγωνιστική και με αυτό τον τρόπο έμειναν στους 32 βαθμούς και κινδυνεύουν να βρεθούν στην 4η θέση της σχετικής κατάταξης.

Από την άλλη, η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου που πανηγύρισε την πρώτη νίκη της ιστορία της - στο πρωτάθλημα - απέναντι στον Ολυμπιακό, έφτασε τους 20 βαθμούς και πλησίασε την 6άδα. 

Με γκολ από τα... αποδυτήρια ξεκίνησαν την αναμέτρηση οι γηπεδούχοι, αφού μόλις στο 4ο λεπτό, ο Σλίβκα με ένα εντυπωσιακό βολέ, άνοιξε το σκορ για την ομάδα του, «σοκάροντας» τους «ερυθρόλευκους».

Οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να απαντήσουν άμεσα, ωστόσο ο Μασούρας έχασε απίθανη ευκαιρία στο 7ο λεπτό, καθώς έστειλε τη μπάλα άουτ από πλεονεκτική θέση.

Πάντως, οι Πειραιώτες δεν είχαν καλή εικόνα στο πρώτο μέρος. Η Λαμία ήταν κυρίαρχη στο πρώτο... μισό της αναμέτρησης και είχε αρκετές φάσεις για να διπλασιάσει τα τέρματά της, όμως «σταμάτησε» επάνω στον εντυπωσιακό Πασχαλάκη και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-0.  
 
Με το ξεκίνημα της «επανάληψης» (στο 49’), οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι, έπειτα από χέρι του Νούνιες, με τον Φορτούνη να αναλαμβάνει την εκτέλεση, αλλά να στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κοσέλεφ και να ντύνεται «μοιραίος» για την ομάδα του Κάρλος Καρβαλιάλ!


Μετά από λίγο, ο
Καμαρά «μπλέχτηκε» ολομόναχος και δεν κατάφερε να σκοράρει σε κενή εστία, ενώ έπειτα από αρκετή ώρα, στο 77ο λεπτό, ο Τσιλούλης εκτέλεσε τον Πασχαλάκη, ωστόσο ο διεθνής γκολκίπερ έσωσε στην κλειστή γωνία του.
 

Στο 85' ο Μπιέλ τραυματίστηκε και έχοντας πρόβλημα στο γόνατο, αποχώρησε υποβασταζόμενος, με δάκρυα στα μάτια, ανησυχώντας τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Εν τέλει, το 1-0 παρέμεινε μέχρι το φινάλε, με την Λαμία να παίρνει μία τεράστια νίκη. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:  

Λαμία (Λ. Βόκολος): Κοσέλεφ, Αμαράλ, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Νούνιες (62’ Στάνκο), Τζανδάρης, Τσιλούλης (90' Μάλτσι), Ακούνια (71’ Σίντκλεϊ), Σλίβκα, Μαρτίνεθ (71’ Τόσιτς).

Ολυμπιακός (Κ. Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ρόντινεϊ, Ρέτσος, Ντόη, Ορτέγκα (72’ Ρίτσαρντς), Έσε (81' Αλεξανδρόπουλος), Καμαρά (71’ Καρβάλιο), Φορτούνης, Ποντένσε (81' Μπιέλ), Μασούρας, Γιόβετιτς (46’ Ναβάρο). 

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0